kecewa vs marah

Rasa kecewa vs rasa marah. Memang banyak bezanya. Updated this blog since dapat idea dari movie kat bawah ni.


One of the scene, that boy feels that weird when his father did not really got mad with him. He was not being scolded anyway. But then his father said that, he's being disappointed, frustrated and so on. And thats why no words are coming out from his mouth.

Pada aku, its totally right. Bila mana rasa kecewa tu datang dalam diri, kita sendiri akan berdiam diri and avoid to talk with that person. Totally keeping a distance is the best solution ever. Tapi kita berkorban, nak jaga hati dia. Diam and diam and diam. Kita pendam rasa tu. Yet, silence is a perfect killer. And yes, itu namanya kecewa.

Bila mana kita rasa marah yang membuak-buak and we keep saying harsh words to that person, itu namanya marah. Kita tak boleh kawal marah kita and kita luahkan pada orang tu dan dia memang patut menerimanya, itu lah dia rasa marah.

Rasa marah buat kita luahkan semuanya dan takkan tinggal lagi hatred yang berkumpul dan buatkan kita nak revenge kat orang tu. Its good actually to luahkan and habiskan apa yang kita rasa without pendam anything. Memang sometime spilling out something is the best way to understand each other. Tapi rasa kecewa buat kita diam dan menyimpan rasa tu sendirian and most probably, revenge tu ada. Hatred yang sedikit lama-lama menjadi worse and like volcano, someday, 'bursting' takes part. Mungkin revenge tu bukan pada orang yang sepatutnya menerima hukuman itu, tetapi tempiasnya, orang lain yang terkena or might be something else.

Might be someday, if the world full of hatred, thats why war is happening. To forgive and not-to-forgive-easily is a different kind of things and should be considered, should be understood, why exactly human are being taught to forgive others.

p/s My name start with afi. Afi maksudnya pemaaf. And eventhough its like that, me too take the time into consideration to forgive people. =)

blurp blurp by eiffelish lover

Kadang-kadang

Kadang-kadang kita lupa, bila kita menyayangi seseorang, tak kisahlah someone that having the very family-related with you or being just someone for you or whoever that you put your heart for him/her.

Kita lupa kadang-kadang ALLAH berasa cemburu melihat kita menyayangi manusia itu lebih dari menyayangi DIA sendiri.
Kita lupa kadang-kadang kita lebihkan masa untuk manusia itu berbanding masa untuk Allah.
Kita lupa kadang-kadang kesungguhan tu kita letak penuh untuk manusia itu berbanding untuk Allah.
Kita lupa kita boleh buat apa sahaja untuk manusia itu tapi tidak untuk suruhan Allah which are the most important one.
Kita lupa Allah melihat kita sepenuh masa tapi tidak bagi manusia itu which might feel annoyed when we do the same thing. 
Kadang-kadang kita beri hadiah kepada manusia itu tapi tak kepada ALLAH.
Kadang-kadang kita terlupa semuanya.....

Tapi Allah tak pernah rasa rimas dengan kita. Berbeza dengan manusia.
Makin kita sayang DIA, makin DIA sayang kita.
Makin kita lebihkan masa untuk DIA, makin DIA bantu kita.
Allah lebih suka kita habiskan sepenuh masa mengambil berat tentangNYA.
Apa yang kita sandarkan kepada DIA, semuanya DIA akan hargai tapi caraNYA berbeza.
Kita tak ketahui apa yang DIA rancangkan untuk kita.

Sebab tu kadang-kadang Allah tarik manusia tu, Allah hilangkan dia dari pandangan kita, 
Allah lenyapkan dia dari sejarah hidup kita.
Allah nak remind kita, Allah nak bagi kita petunjuk so that we back to HIM.
Ingat, cemburu tu tandanya kasih, tandanya sayang.
Even kita selalu abaikan DIA.
Even we put the first priority on other things.
DIA tetap menyayangi kita.

Bersyukurlah sebab DIA sudi warning kita.
Bersyukurlah ada lagi rasa insaf yang DIA titipkan dalam hati kita.
Bersyukurlah kita masih bernafas sebagai seorang ISLAM.

Back to HIM, pray and pray.
HE'll do the rest.
HE'll cater everything for you.
For everything that messed you up, berdoalah.
DIA maha mendengar, DIA maha melihat.
DIA tahu apa yang terbaik.
Berdoalah
Berdoalah
Jangan lupakan DIA.
Dalam apa sahaja yang kita lakukan, put ALLAH as the first priority.
And you'll feel the calm.
With Allah's willing, everything will back to normal.
Ad-du'a Silahul Mukminin
#doa itu senjata orang mukmin#
 

i miss my routine. i miss everything. i miss YOU.

blurp blurp by eiffelish lover

random

Everyone feels the pain.
But surely perfectly satisfaction will come after the pain.
Life, its like that for everyone.
If we can beat the pain.
On the other side.
Floods are away.
Rainbow of happines awaits us.
That will definitely a valuable treasure.
Existence seems to disappear.
Place where the best can be found.
Deliberate slowly.
Slow doesn't matter.
That matters, your spirit.
Be impatient.
Be greedy.
Don't give up.
Everyone takes things step by step.
Little matters, it sokay.
Be useful for others.
Having no place to go.
Just close your eyes.
Imagine the place you'd love to go.
It'll be real.
Calm, beauty that counts, scenery <3
That's the reflex of long day.
=)

blurp blurp by eiffelish lover

Daiso buddies in memory


A long article specially dedicated to Kak Seri, Kak Ifa, Kak Ju, Kak Dian, Kak Ayu, Kak Fatin, Kak Lin, Aah, Arep, Mira, Ika.

So much fun we’ve been through, fun, hardwork, sweat that flow. Therefore, I should write something to recall back everything.

Before that, hey! Hehe I’m gonna miss you guys! Seriouslyy.. Even saya masuk only for about 3 months, but seriously, we are just like the siblings. The blood that flows is what matters the most ^^ Ukhwah fillah. Daiso, itulah tempat aku bekerja.


At first, environment Daiso sangat awkward bagi aku. Aku macam budak nerd hehe Just for those who know me well, I’m not that king of girl and it’s impossible for me to be like sopan santun and ayu macam gadis melayu haha Maybe the time has not come yet for me to be matured enough. 

Orang cakap, jangan matang sebelum usia, tak gitu? Hihi. So, its kinda impossible for me to be like that. And bila aku cerita dekat orang lain pun, mereka akan tanya, huh? Sure kau macam gadis melayu kat sana? Hahaha its just for a week laa. 

Itu caranya people get used to new environment. Get used to new people and etc etc. I took that time, to know them well, to look around and suit myself there. Alhamdulillah =D A week later, I am what I am now. Being my true one, myself. Harsh girl with funny looks, like to make jokes, like to play around, like to laugh at people. That’s me. I love to laugh. A happy go lucky girl where you can’t find any sad looks on my face ^^ 

And gosh, I should say, Mira cakap aku punya muka ayuu..hehe Auwww! Thanks to Kak Seri too, dia cakap, muka aku ada commercial look. Means, commercialise. Senang nak cari makan hehehek  X,X  Blink Blink

So kerja dekat daiso ada dua shift, pagi-petang and petang-malam. Hehehe I remembered bila kerja pagi. Nauzubillah memang susah la nak bangun hehhe Aku memang liat nak bangun pagi hehe Sebab malam before kerja mesti routine aku tengok movie. Currently watching #one litre of tears# sob sob sobbbssss  That’s why bangun pagi agak liat hehe. 

Aku lah antara pekerja yang suka datang lambat tapi bawah 10 minit la. Macam-macam alasan nak kena fikir la kan nak bagi kat supervisor XP 

Routine pagi memang ohsem! Hehehe Mop+sapu. Memang susah sikit kerja tu compared to kerja-kerja yang lain huhu. Bayangkanlah, dengan muka bangun tidur, terpisat-pisat ambil mop or penyapu, sapu and mop satu Daiso tu hehehe Memang tak lah kan XP 

Ada one time, lepas mop je, semua tertidur dekat backroom *so called store dekat daiso. Posisi duduk, dengan kepala masing-masing telangkup atas meje hehehe. Sempat lagi take a nap dekat tempat kerja. Dah ngantuk sangat punya pasal hehehe.


Bila leader nak panggil suruh officially open the shop, dia switch on tempat ‘page’. Tapi dia tak page pun. Bila switch on, benda tu akan mengeluarkan bunyi, tetetettt.. Selalu dengar kat Jusco laaa..Haaa yang tu lahhh..hohoho. Apa lagi, bila dengar bunyi tu je, semua kabut pergi depan hehehe.

Bila kerja malam pulak, macam biasa je. Nak tunggu swipe card pukul 11, kena lepak kat bawah dulu, sebab Daiso officially cloase at 10.30pm. Time tu mulalah masing-masing naik gila dan berjimba-jimba hehe. 

Bila kerja malam, the last person yang keluar dari backroom kena tutup lampu backroom. Ok they like to tease people haha  And I’m one of the victim. Coz aku takut gelap sikit. Sikit je, tak banyak pun XP 

So yeah, nanti mulalah gelak rabak haha. Dan dan nak closing akaun, boleh lagi snap sana, snap sini hehe. Itu lah kerja kami kalau taka da kerja nak buat. Snap picasa, round2, main nama negeri, main bingo, lepak dekat selling floor. Yeah, memang banyak kali pun leader kami membebel. Hhehe Apa nak buat, kami tak jahat tapi kami nakal hehhehe



Just one to say a thing, bila ada kerja, kami memang settle kan. Tapi bila dah taka da kerja, kami wujudkan ‘kerja’ tu sendiri hehehe

So, to all my Daiso buddies, do take care of yourself and Daiso too. Buat kerja elok-2. Fify rindu korang semuaaaa! I’ll pray for all of you. Jangan lupa doakan saya jugakkk! Hopefully we’ll meet each other again in future. Nice to meet all of you. Thanks for the memories, thanks for the knowledge and so on. Thanks tenkiu arigatogozaimas!




blurp blurp by eiffelish lover

dear you

You..can you change it for me? 
Can you change a part of mine to be fresh and not too addict to something?
Can you purify and clean up that part for a better life for me?
Can you repair the broken part of it and make it so strong that i couldn't spill easily?
Can you make it so soft and not so brittle so that i'm not getting hurt easily?

Me here having undefined complex expression.

Yeah, can't be defined, can't be explained.
I don't know what to say.

But, youuu, can you do that for me, my dearest Allah?
So that i do not dwell easily on things.
So that i can move on with strength and be bold for future.

You, can you help me?
Know that when things go wrong, i always find you.
I am sorry for neglecting you when i'm free from problems.
Feel ashamed when i do this.
But i know, you're always there for me right, ya Rob.

I hope so ar-Rahman.
ar-Rahim.
You're my Lord, ya ALLAH

blurp blurp by eiffelish lover

inshaAllah

Ya rahman ya rahim, dalam seminggu malam akhir ramadhan ini, Kau peliharalah hatiku yang hina dan kotor ini, gantikan dengan hati yang baru, yang menghadap penuh kepada keredaan Mu. Aku dengan merendah diri memohon, bantulah diriku di saat aku keseorangan. Sesungguhnya Kau mengetahui apa yang terbaik buatku, Hanya Kau sahaja yang mengetahui yang ghaib.

amin

blurp blurp by eiffelish lover

yeah, taken my soul in



Oh, thinkin' about all our younger years
There was only you and me
We were young and wild and free
Now nothin' can take you away from me
We've been down that road before
But that's over now
You keep me comin' back for more

[Chorus]
Baby you're all that I want
When you're lyin' here in my arms
I'm findin' it hard to believe
We're in heaven
And love is all that I need
And I found it there in your heart
It isn't too hard to see
We're in heaven

Oh, once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feelin' down
Yeah, nothin' could change what you mean to me
Oh, there's lots that I could say
But just hold me now
'Cause our love will light the way

[Chorus]

I've been waitin' for so long
For somethin' to arrive
For love to come along
Now our dreams are comin' true
Through the good times and the bad
Yeah, I'll be standin' there by you

blurp blurp by eiffelish lover

heart whispering

Hujan renyai-renyai, mengharapkan pelangi keluar muncul kejap lagi. So yeah i think i shall right one entry about my heart. Deep deep inside my heart, there is a soft sound whispering something. 

Am i burdening people who walk beside me? I don't even know, i don't even noticed that. But, i love to give my hands to those who need it at most. But then, things go very very different when i need some hands to help me on small things. 

Why am i keep helping those people who have no intense to appreciate things that i did? Kenapa bila kita tolong orang then bila kita perlukan pertolongan, semuanya mengelak? Don't want to think about it. I just wondering. People are so phony. So so phony. Including you!!! 

Someone pernah cakap, mungkin kebaikan kita tu, Allah hold kejap, nak balas dekat akhirat nanti. That could be so true. Mungkin bila kita buat something, we should put sincerety more than to aspect orang tu akan tolong kita bila kita perlukan pertolongan. Mungkin bila kita hulurkan bantuan, we should forget the hope that, when you're in trouble, there's a person who willingly help you. Budi tu tak mungkin dibalas, budi tu dibawa mati. Hutang budi dibawa ke mati. Now i remember that phrase. Now i remember how true that phrase. Mungkin dekat alam sana, Allah akan balas semuanya dan tak tertinggal satu pun.

We cannot put a high hope to someone. Trust me.

Just imagine, someone yang always ada bila kita dalam susah, that person will make you so touched with the intense to always be there when you need her or him. Say thanks lah tu them. 

Highlighted here, PERSON WHO LOVES ME FOR WHO I AM. Tak ramai yang boleh ngam dengan perangai kita, tak ramai juga yang memahami kehendak kita. But kita boleh try to care about someone's feelings. Note that, we cannott fulfill someone's desire. Tu memang susah. We cannot always think about ourselves. Put yourself in that person's shoes. You might feel the same. 

Now i think that, boy, we don't live in a world of ours but full of other people. People walk in and out of your life. Think about the community. Don't live in a world of your own.


I WANT A FRIEND THAT IS WITH ME IN THE BAD AND GOOD MOMENTS. THAT TALKS TO ME IN PURE TRUST, THAT WILL NEVER MAKE ME FEEL LOST. THAT WHEN I FALL DOWN THEY WILL OFFER ME THEIR HAND TO LIFT ME UP, WITH NO SHAME BUT JUST A FRIEND WHO REALLY CARES AND HAS A HEART. I WANT A FRIEND WHO LOVES ME FOR WHO I AM.
 

blurp blurp by eiffelish lover