it happens, so?

I worry a lot over things that might not happen
i tend to exaggerate
I expect to be able to deal with anything and anyone
I strive for perfection
I feel that, when compared with others, I am lacking
I expect to be liked by and to like everyone
I am often accused of being over-emotional
I am not happy with my appearance
I tend to push myself hard
I do not 'suffer fools gladly'
I tend not to make time to relax
I find my emotions spill over easily
I easily show my emotion
I spend a lot of time thinking about hurts
I worry about what people think about me
I feel scared if i can't control a situation
I tend to criticise others and myself too
I have trouble letting go of a situation
I always have to be right


Afterall, i be who i am. Don't misinterprate people by the appearance. Be friend with each other and you wouldn't loose anything. In fact, you'll get to know more people and that more will enter in your blissful life. Its worth it to know more people so that when one is not there for you, look behind, others are still there for you, including myself. You can put that on me! =D


<3<3<3

blurp blurp by eiffelish lover

Quick Update 4

Sajee bercomel-comelan..hihi its all crab but still muchi muchi my cutie =D
yah, i do talk nonsense..so?






















blurp blurp by eiffelish lover

bila panic? What to do?

Does this looks familiar to you?

It seems that out of a blue sky. So cool and fresh air. Somehow, being struck with most overwhelming sense or fear and dread that seems come from nowhere. 

Mind suddenly racing, dizzy headed, blurry vission, sleep disturbance, breatheless, lack of appetite, trembling like a leaf, sweating and with jelly-like legs? You feel like to faint, don't you?

It's normal for us to have those own physical sensations, fearful thoughts. Even those big great stars can't still handle their fears very well. Just look at SITI NURHALIZA or SELENA GOMEZ. They do have the same feeling on the big live stage with full of people staring at them. But, they know how to handle with the situation. Even aku pun menggeletar bila panic menyerang, but cool, believe in yourself.


Now, i should share with all of you on how to handle this with care hahaha. So simple actually!
The right way how to handle this freaking frightening feeling are as follows :

Think that you are not alone
-Those people outside there might experience the same thing with you.  Its just that they smartly hide their feelings and they control it very very well.  So,  you are not alone!

You will not die
-It is so damnly true.  With that kind of feelings, at the end of the day,  it will pass.  This is only temporary and not permanent.  Just keep on breathing and take a deep breath to calm yourself.

Just act normal
-Just be like normal,  like no one is there,  nothing frightening,  not to wonder about the situation,  just don't show the panic to the public.  Feeling scared is nothing. Have that self-confident is really good for this.

 Think about something else
-To cast away the panic,  bring yourself to an island.  Huh???  Nah!!  Its like this.  Think that you are in an island,  safely drift past on a small boat,  with lovely scenery with you lovely one.  How sweet are those feelings.  Trust me,  it does work dude!

Stop those trembling stuff
-Hold your own hands tightly,  sit properly with straight posture.  Don't look on the floor so many times.  Held up your head high.  Look around,  smile to people. :)))

Drink much of water
-This couldn't be so hard to do.  Drinking water can change your emotion back to normal,  to feel the calm and prevent those syndromes from happening =D

Concentrate on something
-If you are sitting for exam,  just focus on the paper.  If you are participating in a competition, just focus and prepare yourself.  Really can't do so?  Just pray.  It is the best heal ever!

Mingle with people around
-Do have a warm talk with the people around you.  Ask them anything you want.  Just forget on what you have to face on that day.  Feeeeeeel the relieve and it will flow very smooth!!


So, goodluck in managing you physical sensation like panic and nervous. hahah! Seriously those feelings can be beaten easily if you managed them very well.
Trust yourself. Not to worry much about others.

Till then, daa...hee


blurp blurp by eiffelish lover

Ciptaan istimewa : wanita

Assalamualaikum, mari kita share bersama =)

Ketika ALLAH menciptakan wanita,  malaikat datang bertanya,  "Mengapa begitu lama ya Tuhan ciptaan ini?" 
ALLAH menjawab,  "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

  • Dua tangan mesti dibersihkan,  setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh digerakkan dan berfungsi dengan baik agar dapat mengolah makanan
  • Mampu memberikan kenyamanan kepada anak-anaknya
  • Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati dan kesengsaraan
  • Dan semuanya cukup dilakukan dengan kedua tangan ini




Malaikat menjawab,  "Hanya dengan kedua tangan ini?  Tetapi ENGKAU membuatnya dengan begitu halus dan lembut."
"Ya,  AKU membuatnya begitu lembut tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar dia dapat mengatasi banyak hal luar biasa."

Malaikat bertanya,  "Apakah dia mampu berfikir?" 
JawabNYA,  "Tidak hanya berfikir,  dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya."

Malaikat menyentuh dadanya,  "TUHAN, ENGKAU mencipta ciptaan ini kelihatan lemah,  dan rapuh,  seolah banyak sekali beban untuknya."
ALLAH menjawab,  "Itu bukan kerapuhan,  itu air mata.  AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan,  kegalauan,  cinta,  kesepian,  penderitaan dan rasa bangga."

Malaikat seraya berkata,  " ENGKAU memikirkan segalanya sesuatu,  wanita ciptaanMU ini sungguh menakjubkan."
ALLAH menjawab,  "Ya harus!"


  • Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempesona lelaki
  • Dia dapat mengatasi beban hidup,  mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri
  • Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit
  • Mampu tertawa saat hatinya menangis
  • Mampu berkorban untuk orang yang dikasihinya
  • Mampu melawan ketidakadilan
  • Mampu bersorak disaat melihat temannya bahagia
  • Hatinya mudah terluka melihat kesedihan
  • Dia tahu sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka
  • Cintanya tanpa syarat


Malaikat sangat kagum lalu bertanya,  "Lalu apakah kekurangannya wahai TUHAN?"
ALLAH menjawab,  "Hanya terkadang dia lupa betapa berharganya dia."





 
Girls, you're so precious *,*

blurp blurp by eiffelish lover

racist gender? no!!

LA TAHZAN = JANGAN BERSEDIH


Entry hari ni sounds a bit serious. 
Well, seorang hamba ALLAH telah menarik minat aku untuk menulis entry ini. Soal hati dan perasaan bukan begitu mudah untuk dimanage. 

Aku juga bukanlah seorang yang pakar dalam hal-hal sebigini dan aku juga bukanlah nak timbulkan isu racist gender di sini. Dan aku pun tak perfect nak cakap hal-hal macam ni.

Nevertheless, one's iman goes up and down. Kita kena perbaikinya sendiri.  


'Tak akan diubah nasib sesuatu umat melainkan umat itu sendiri mengubahnya'.



Okayy, back to my point, dekat bawah gambar tu, tertulis dua caption yang bagi aku sangat lah menyentuh hati dan perasaan aku sebagai wanita. Bimbang pun ada, risau pun ada. *bukan same kee*


a)  Jangan paksa lelaki.  Bila wanita mendesak lelaki agar mendedahkan perasaannya, mungkin lelaki itu akan mendedahkan sesuatu yg wanita itu tidak suka mendengarnya.  Maka adalah lebih baik jgn bertanya dan menyelidik ke akar umbi.  Lebih baik bagi wanita membaca bahasa badan lelaki, matanya atau perubahan mendadak dalam corak perlakuannya.  Jika dia pada kebiasaaannya suka membaca tetap tidak melakukannya, mungkin pada ketika itu fikirannya sedang bercelaru.

 
b)  Lelaki berahsia dengan lelaki lain.  Tidak sebagaimana wanita yang lebih mudah untuk bercakap dengan wanita yang lain mengenai masalah, harapan dan kebimbangan yang amat rahsia dan peribadi, adalah sukar bagi lelaki untuk menjadi mesra secara verbal sedekimian rupa.  Untuk melakukannya, lelaki memerlukan kekuatan dan keberaniaan yg tinggi.  Bukan hanya berahsia dengan sesama lelaki, malahan juga dengan pasangannya.  Lelaki paling pandai berahsia.




Pandangan aku :


The first caption  

Tentang pertanyaan yang kerap kali diajukan oleh pihak wanita kepada lelaki.  
Bagi aku lah, mungkin pihak wanita, mereka menginginkan kepastian tentang sesuatu perkara atau mungkin sahaja mereka ingin menguatkan pandangan mereka terhadap si lelaki atau mungkin untuk menolak apa sahaja perkara negatif yang mereka fikirkan tentang pihak si lelaki dan banyak kemungkinan lagi yang bagi aku positif2 belaka. 
*Its a no that i am supporting the women!*  

Tapi, siapa lah lagi faham perempuan berbanding perempuan itu sendiri?  
Well, that suspicious perception somehow can ruin your relationship.

So bagi pihak perempuan yang inginkan kepastian, mereka akan selalu bertanya dan bertanya dan bertanya  *aah memang banyak gileee pertanyaaan*  
Back then, men start to like urh, what the hell you keep asking. You ain't solve anything! haha Dah marah. Dan mereka akan mengeluarkan perkataan merepek -,-"
For me, let time heals everything.  Give some space to each other to think about what is going on at that time.  Kadang-kadang tengah serabut tak tenang pun tak boleh kan?

 

 Second caption   

Sifat suka berahsia ni ada pros n cons dia.  Maybe in a relation, bila si lelaki sangatlah suka berahsia dengan perempuan, they will hide everything inside alone.  
Pihak perempuan tak dapat nak faham kalau ada je rahsia. 
Then, those things being kept inside alone someday may be exploded suddenly. Tak kira lah lelaki mahupun perempuan sebab masing-masing ada had limit tersendiri.

Jangan sampai terjadi satu scene dipanggil, 'gunung berapi' di mana akan ada volcano yang meletuskan lava-lava nya haha.  

Sangat lah bahaya sebenarnya apabila berahsia sebab we never know what exactly one thinks about us, right?

 

 

~~~In conclusion, aku yang bukan miss perfectionist ni suggest that, you both should have your own communication.  Bincang elok-elok, sedar kesilapan masing-masing, nyatakan permasalahan yang melanda dan keluarkan segala duri yang memanah hati.  But before that, dirikan solat sunat dua rakaat, mohon pada ALLAH dilembutkan hati pasangan masing-masing dan teruskan dengan muzakarah korang tu.  Argument couldn't benefit more i shall say.  Slow talk with nice words sebab korang yang mengerti antara satu sama lain, not others.   Wallahualam



Renung-renungkan selalu dan selamat beramal =)


SPELL THOSE








blurp blurp by eiffelish lover

Quick Update 3







blurp blurp by eiffelish lover

What i call sibling is

Going to review back some people that enter my life. My lovely practicum MS23. They are my siblingssss!!! ;')

Ms23 is just awesome! Gotta admit that i miss them very much. Been a month away from the matriculation college but in the mean time, i circulated and think about them. My practicum buddies. Spent time out with these special creatures, fresh, frank, funny and fabulously short lifetime. HOIIII!! rinduu laaaa.. Tau tak sakit rindu ni macam mane? For more louder i yell alone here -,-", its just nonsense at all. Can't do everything together anymore. GOSH, totally missing them. For that, i shall write an entry about my ms23.







Let me start with Patrick Lim Sheng Yi  *forgive me if i misspell your name*
- First time met, i was just like, huh? Patrick? dalam cerita Spongebob and Squarepants tu? Now i know or might be i'm living in my own world. Nah! i don't care! But meeting Patrick is kinda new for me. Although i was mingling with chinese students at my primary and my first secondary school, but he's totally different for me. He's our leader. He is genius duh! Seriously when i say to new-meet-people, i'm from ms23. They don't even know the class but when i say, er er, satu kelas dengan patrick. Patrick? Lah ye ke? Untungnya -,-" Okay everyone knows Patrick very well. He's too smart to be at matriculation level i think =D


Proceed on Mr. Muhammad Rauf Bin Radzuan
- He's like to make fun of people. Gotta admit that he like to laugh so loud till one of our lecturer say that, 'amboi cik abang, gelak kemain lagi'. hahaha Ya, when he laughs, we gonna laugh together too. hikhikhik How i wish all of you can hear his laugh and look at the way he's laughing hehehe That's memorable thing rauf! What's more? Ya, not forgetting, he likes to sleep in class, and lecture hall. Whenever or whoever that teach or wherever we are, he's going to sleep. I was like to kick him under the table but, yaa.. Saya perempuan laa hehe And! his picture being snapped by encik hanif during our class when he fall asleep. *maybe ada jin kot dalam badan dia* Just joking Rauf. But, this is my bestfriend ever. My ears, my eyes. He's everything to me. He helped me a lot there. Thanks Rauf, my motivator!



Next is Muhammad Amirul Izzuan *erhh, seriously tak ingat bin apa* hehehe
-Nak cakap apa ye? He is in his own world. A guy who talk less but do more. Eh do more tu ye ke? haha Whatever! muehehehe Its kinda difficult to hear his voice though. Only for our presentation or maybe he has something important need to be discussed. Or else he is the silent sir hehe *macam 3 idiots pulak kan* But, he likes to smile and that smile is what makes people think that he is a friendly person. Good to continue that wan! Oh ya we call him Wan. He is so calm. We got many assignments to be submitted to the lecturer and eventually, he's being the same. -,-"



Fauzan Sofwan Bin Fadzil *am not sure too whether it's correct or not* hehehe
-This guy aaa likes to make fun of people too. He likes to make involuntary jokes which he might not plan to do so hahaha. Maybe he is influenced by Maharaja Lawak. And i shall remember this thing, when there's a debate competition held by Dinamika department among our class members only, and he was the third speaker at that time. And when he was going to ask question from the other team, he rose his hand, and said, 'izin laluan pun adui' Okay that was freakingly funny to me. Fauzan,,,, kau buat ape ni? I was angry at that time and sighed to myself but laughed too hehehe Siapa boleh tahan? Kelakar kott. Haish! Hope someday fauzan will enter Maharaja lawak and get some money and treat us. Boleh? hehehe



Who else? Muhammad Sabri  *also, can't figure out who's you father is, sorry* hehehe
-What cross my mind about you is when you first came to our class, and we just like..okay dia budak baru..kesiannya kalau tak de kawan. And that time, we build our friendship right? Ya, we tend to teach you a lot. And, you always ask whenever you didn't get with something. It's good actually and keep it up. Just to remind you to befriend with people nicely and Sabri is just unbearably cute like a baby -,-" *bukan aku cakap, budak-budak perempuan selain aku yang cakap* hehehe



Last guy ever, Nur Aizat Bin Anuar
-The one and only who sits his exam on Seri Tanjung Hall among those girls *sape suruh nama ada nur!* hehehe That contracts my nerve to laugh aloud. Sorry i should say haha! Aizat is just a guy who being serious all the time. I don't know but for me, he is kinda strict. Sometimes i do agree that he is like others but sometimes he's being someone else. I've being confused here. But afterall, he's cool.






Start with Nurul Hamizah binti Marlap
-I just remembered when the first time we met, first day of orientation week. 'Hai nama saya afilia. Panggil saya Fify. Nama awak?' Weirdo part of me hihihi. Izah is the first who i befriend with and luckily we were classmate. No wonder people always ask the same question to me, 'Fify dengan izah kawan sekolah ke?' hahaha Not at all. Can you imagine how close we were? I miss you friend. You pushed me a lot. She's too kind, she's smart though sometimes people misunderstood her. I'm sorry for that misspell. Thanks izah for the memories. I remembered when we did the experiment together. haha! Gelabah kan? Ingat tak kita tumpahkan chemical yang ada atas meja lab? hehehe I just slipped the flask and pulp! *without sound actually* the chemical splashed on the table. I was like alamak! macam mana ni. Amek kain tu cepat lappp! Someone said that hahhahaa I startled, it was damnly unexpected, started to tremble and we did burse into laugh. hahahahahaha And what the most memorable here was that, masa kelas tutorial chemistry Miss Mar, and when everybody ask you where is Fify where is Fify? And that time you knew that i just can't get up from my sleep *like everyone knows it* hahahha It did touched my heart when you and Aishah crawled to my room *tingkat dua* and wake me up. hahaha Thanks for that! I got into the class half an hour late. hahahhaha And Miss Mar tanya, eh tadi bukan korang berdua pergi tandas? Pergi tandas ke kejut kawan? hahahhaha Now i know, they cheated on Miss Mar just for me. So kind of you =D



Shamzatul Azrina binti Shamsuri
-She's too common to me since we were in the same primary and secondary school and i met her here. What can i say about sham? hahaha Nothing much to say. I was more likely to be with her doing crazy things. Thanks for everything. Sham kawan mendengar, memberi nasihat and partner aku yang paling gila after aishah lah of course hehehe May we continue our university life together? hahaha If it's true, then entah-entah kita ni madu jugak nanti kot. Choi nauzubillah! hehe Sham, we broke the rules together liow. hahaha Dajalnya kitaaa. But, our storyline will be that bored if everyone follows the rules. Tak pe, sekali sekala maa hahaha



Aishah Joari
-She's too crazy. Since i was born, i have never met a person like her. Wuhoo dia punya gelabah tahap gabann hahaha She's funny also and kinda like to create her own words like patel and whatsoever i couldn't remember here. hahahha She's too harsh and sometimes she likes to misspell people very very much. Orang tak marah, dia kata marah. Lecturer membebel marah-marah tapi dia boleh ketawa pulak kan..haha that is Aishah. Can you imagine her? I bet not! It was all i could imagine till now hahahah



Nurhamizah Jamaludin
-A soft-hearted girl but she rarely expressed her feelings to people. But, i was just there when she needs me. But for me, she handled it with the calm that she had. Keep it up friend! Kalau ada rezeki kita, kita tak usaha pun dia akan datang. Tapi kalau dah bukan rezeki kita, sejauh mana kita berusaha pun, dia tetap tak menjadi. Okay? Get it? Tapi usaha tu penting. Not to giving up easily duh! =) Just smile and it heals everything. Miza jugak seorang yang lampi i shall say. Lampi stands for lambat pick up. People need to explain to her twice or thrice maybe hehe But not academically. She's not that lampi for academic.



Nurafiqah Azmar *tak tahu lah nama bapak tu betul ke tak*
-I used to call her Pikok. hehehe Pikokkk! Miss you much. We likes to study together late in the midnight. But, not as you imagined how it was. When we don't understand about something, we called each other and one will explain to the other. Depending on the subject heheheh Sampai nak pergi toilet pun kitorang calling calling sebab gerun herherher *penakut much* She is normal i think hehehe Nothing much to talk about but we have those memories of both of us kan kan? hee Cherish all that pikok!



Nuur Syafiqah binti Sulaiman
-Betul tak aku eja? hehehe yahh, Nuur not Nur or Nor..hahaha pelik kan? hehehe She's pretty shockingly funny. Her jokes are spontaneously being made hahaha Syafiqah syafiqah.. Kesengalan itu kita kongsi bersama ye? Bestt! But not forgetting, she's got that muslimah style. I remembered those words, MASA DEPAN ITU MILIK ALLAH =) ye saya ingat sampai bila-bila. I shall learn from her, not following others, you should be yourself. hehehe Nak ponteng, ponteng je. Kawan ada, suruh la sainkan herherherher. That the devil part of her. Nah, no one is perfect here..



Cek mek molek Murniati Mad Kari
-Oghe Kelate ni. Mu jangan main-main. Cek nak kecek kelate ni, mu gheti tak? dok aih? hahaha Murni is pretty silent in the class. Tak banyak cakap. It's so difficult to hear her voice duh -,-" Dia lah penolong praktikum kami yang teramat sangat bertanggungjawab! Main-main jugak, kerja dia beres tauu. Kemain lagi aku memuji hehehe. Murni is quite funny too and she don't know if she has made one. Buat lawak tapi tak sedar tu lawak hehehe I haven't expected her to be that funny :)



Nur Fazlina
-Aish sorry tak ingat binti apa. -,- Okeh Ina hehehe minat soghe budak kuliah. hehe malu pulakk. Ina is a bussiness woman hehe Belajar dan menjual hehe tudung lah beg lah. She is feminine duh. Tak kasar langsung hikhikhik Tu yang aku nampak la. Nothing much to say here too



Nur Fazreena Binti Ishak
-Whoa! Partner with Aishah, she has the same characteristics as Aishah. She likes to laugh loudly with Aishah with me too hahaha Lawak doe kalau dengar diorang gelak. Sometimes i can fool myself by laughing to loud right after looking at them. hahaha Faz-Aishah bergabung meletop pom! hahaha Then, being chaotic with Aishah. Argh memang sengsara hidup hahaha. Gelabah sokmo. That's all bout her



Ayathul Fatyin Akmar Mohd Jar
-Hah! Amekau nama dia. Ya ya the same happen to you, we all having the incovenience to spell and mention her name at first. Same goes to our lecturers too. hehehe Tapi lama-kelamaan dah biasa dah. Yatul pun tak banyak cakap jugak tapi gelak gile-gile bila ada lawak hehehe Seorang yang a bit sarcastic to me but she is a kind-hearted person. Too, she worked a little bussiness while sudying =)



Teoh Yu Ting
-Cute. That's the word. She's kind, she's hardworking, nice to people. She has that sweet smile whenever people smile at her, she smiles back. Nothing much too say. We called her jessy :)



Lee Yee Sin
-With the nick name yee sin, she's kinda serious person. We hardly hear her voice but then when she reach at the state where she's being too happy, back then we hear her voice. Loud and clear. hehehe Kinda nice too.



Well, i miss them very very much. Ukhwah Fillah akhi ukhti ;) May this friendship last even longer and be blessed. Forget me not buddies!

;')





With love, Fify
p/s    Take care of yourself. Keep in contact <3

blurp blurp by eiffelish lover

special entry for my mum

IBU
dari kecil, sampai sekarang
dari saatnya rohku ditiupkan dalam perut ibu
saat ku membesar dalam perut ibu
terima kasih menumpangkan ku selama 9 bulan 10 hari dalam perut ibu
terima kasih memberi makanan yang berkhasiat, 
menjagaku walaupun saya masih di dalam perut
mendoakanku, melayanku, tahan kesakitan diriku menendang-nendang perut itu
kaki yang bengkak menahan beratnya kandungan yang dipikul
terima kasih untuk itu
saat merasakan kesakitan meneran
saat menitiknya peluh melahirkan *walaupun labour room aircond still on*
saat diriku melihat ibu tersenyum melihat saya
dengan peluh masih membasahi dahi
terima kasih untuk itu

IBU
saat tumbesaranku
dikau menjaga makan minum pakaiku
rengekanku
tangisanku
sanggup berkorban siang dan malam mendidikku
menjahit pakaian ku, memasak
segala-galanya
the way you did it, can't be imagined, can't be described by a word
little child that used to make the house in mess
still, with a smile on your face, clear up everything
back to normal
walaupun penat lelah mencari rezeki
tiada rungutan
terima kasih untuk itu

IBU
dikau sedaya upaya membantu ku mengecapi kejayaan 
untuk masa hadapanku
bukan untuk dibalas
bukan untuk dikenang
tapi untuk kesenangan ku masa kelak
 tiada bandingan
tiada tolok bandingnya kasih mu wahai ibu
IBU
nakalnya diriku
masalah yang diriku timbulkan
tidak pernah ibu mengeluh
tidak pernah ibu lupakan anak ibu ini
maafkan daku untuk semuanya

IBU
aku sayang ibu
terima kasih untuk semuanya
segala-galanya
tidak terbalas semuanya ibu
INSYAALLAH aku menjadi anak yang solehah yang mendoakan ibu bapanya
dunia dan akhirat
semoga kita bertemu lagi
bukan sahaja di dunia, kelak di akhirat juga
maafkan keterlanjuran diri ini
you are everything to me mum
you are the perfert mother of all
andai dapat diri ini menunaikan segala hajat mu
akan ku tunaikan segalanya
dengan cara apa sekalipun
terima kasih untuk segalanya ibu
saya sayang ibu!!



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani
kau ampunkan lah dosa ibuku, ampunkan dosa ibuku, ampunkan dosa ibuku
juga dosa ayahku
YA RAHMAN,
rahmati mereka, 
sebagaimana mereka menjaga aku semasa aku kecil
permudahkan segala urusan harian mereka, 
sebagaimana mereka memudahkan segalanya untukku
bahagiakan mereka,
sebagaimana mereka membuatku tertawa gembira
YA WAHAB
lipahkan kurniaanMU kepada mereka
murahkan rezekiMU kepada mereka
panjangkan umur mereka
sihatkanlah mereka
hindarkanlah mereka dari malapetaka dan segala bencana
ambillah nyawa mereka tatkala iman mereka penuh di dada
sempatkanlah mereka untuk mengucap kalimah syahadah sebelum bertemu denganMU
YA ROBBI,
padaMU sahaja aku meminta
kabulkanlah permintaanku ini
amiin..









 p/s   beri ibu anda baca dan lihat perubahan air muka nya :'(
         semoga berbahagia ibu-ibu sekalian amin


blurp blurp by eiffelish lover

o.o

Air mata keinsafan 
Tentang dosa-dosa diri ini
Boleh memadamkan api kepanasan 
Yang membakar kelak
Dan
Menyejukkan diri 
Tatkala mentari nun sejengkal di atas kepala








MOOD : INSAF
ALHAMDULILLAH

blurp blurp by eiffelish lover

ke mana selepas spm?

POLITEKNIK
DIPLOMA
 TINGKATAN 6
 MATRIKULASI
 ASASI
A-level
IB 


eh banyakkknyeeeeeeee! pening bilee pikir = ="

chill, don't confuse yourself!

Actually, belajar mana-mana sama je. It all depends on yourself. Having those survival skills sangat lah menguntungkan.

Cuma yang berbeza ialah tempoh pengajaran dan pembelajaran sesuatu tempat yang mengendalikan program untuk yang bergelar mahasiswa dan mahasiswi.

Aku lepasan matrikulasi. No offense, there, we have to struggle more harder. Tak macam sekolah dulu. Tapi, alhamdulillah. Suits myself there. Memang kaow kaow punya kau kena bagi time study. Boleh tu, INSYAALLAH. Mai masuk matriks? -.-"

Okay, let's introduce the programme one by one   :



A-level + IB + segala programme untuk fly
Rapid program untuk korang fly cepat. 
Please check whether the programme handled by government or private companies. 
Kalau government, sila lah proceed dengan muka bangga sikit kan haha. 
Kalau private, do check kewujudan syarikat itu untuk mensponsor kita. Jangan mudah terpedaya dengan program skim cepat kaya ni haha
 (yelah dah korang memang nak cepat fly, jangan kena tipu dah la,, terkontang-kanting nanti dekat negara orang)
For my advice, just go if you get the chance. Tak ramai yang dapat *termasuk aku
So, grab the chance but before that, ingat pesanan atas tu



Matrikulasi vs Asasi
wuhoo! Memang gaduh habis ni haha! Nope actually, those programme are quite the same. 

But bezanya, asasi korang dah secure dalam unibesiti. 
For the courses, korang better check, korang layak ke tak nak amek asasi sains, asasi kejuruteraan dan lain-lain. Kan banyak karvival-karnival ipta. Pergi situ dan korang akan diterangkan dengan lebih lanjut.

Matriks is just you are newly born, at the end, start to apply to enter a university.
Tapi kalau korang excel with flying colours, memang struggle sampai putus-putus neuron, confirm korang dapat apa yang kau nak. Dengan izin ALLAH lah. 
Biasiswa jangan cakap, offer mcm cendawan tumbuh lepas hujan hehehe. Courses dia, subjek dia sama je macam korang belajar time spm tapi more complex, more compact, ada lah tambah-tambah sikit



Matrikulasi + Asasi vs Form 6
Hmmm.. pilihan yang hamat hebat.. Just fikir mcm ni lah ye. Matrikulasi dan asasi, ada program satu tahun dan program dua tahun. Fast track to go to university.. But remember, bersedia fizikal dan mental untuk menghadapi that concise programme.
No last minute working!

Form 6. Program dia sudah diupgradekan. So, if nak style sekolah lagi, just sit for form 6. Best jugak. Course pun sama macam matriks dgn asasi.
Sama kena struggle tapi terpulang lah, last minute pun boleh kot
*ala mcm sekolah dulu-dulu*

p/s both are still spoon-feeded =D



Diploma
Diploma lambat sikit tempoh dia nak dapat degree. 3 tahun tak silap. Fikir-fikir. Tapi kalau tak boleh bawak matriks or asasi or form 6, better continue dengan diploma. 
At least after dapat sijil dip ni, korang dah boleh seek for kerja dah *dah tua dah* hehe. 
Tapi boleh sambung ke ijazah
 (macam aku cakap korang dah tua nanti. Tapi still boleh jadi DEAN LIST)



Politeknik dan program-program yang secur like SAA ke
(maksudnya after graduate terus bekerja)
Haa! Kalau nak kerja cepat, teruskan perjalanan hidupmu di sini. 
Surely kerja punya lah. Under government or under company itu sendiri.
*bagus jugak. Takyah belajar susah susah giloo*



p/s     Belajar mana-mana sebenarnya sama jee. Depends on yourself, cita-cita korang, dan impian korang. That's it. But, zaman sekarang tak boleh memilih sangat. Kita grab yang pakai nampak je. Yang mudah dapat kerja. Jangan nanti dah graduate tapi menganggur pulak
Lastly, fikir-fikir kan lah dan rajin-rajin tanya pendapat orang lain =D

Spell this quotes =





May this entry be used to you. see ya!

blurp blurp by eiffelish lover

camping is just nice or being the opposite one?

17 coasters
3 nights of camping
1 hell of a good time
*the truth*


NAHHHH!! ASSIGNED TO GO TO CAMP? OH-EM-JAY!!
That could be more worse :P


someone : it was hot, hot hott!
me : duh, the hell is more horter than you could imagine

someone : no! Going camping is so bored
me : where the hell is it you know? you don't even go once

someone : i said no! my skin going to burn there, my lips going to dry, myself going to be so stinky,
                 many things many things i don't like about the camp
me : it's up to you.. i am going! :D

yaaa! me is like that!


Lifey routine is so bored. Lagi-lagi darah muda seperti kami kami ini *teenagers* ^.^  But why lots of people out there trying to avoid going to camp*pelik pelik, camping best lahhh* Don't put your own concept about the camp. Just enjoy one. =D

IT IS SO COOL HUH! Learning many things, participate in all the activities conducted (i like it like it) *flying fox* wooohoo! IT IS VERY DAMNLY EXCITING! No need to go to GENTING HIGHLAND i tell you, just go for a camp, and you have the excitement there.

Usually a camp locates at tones miles away from the city or state or from any gases released from the factories *that sucks*

At first you arrive at the camp site, you will have this think, 'fuyhh! the fresh air..' *truth*

Frankly speaking, a camp could be so sucks with the truculent fierce trainer.
HALLOO! May you please be nice to me? I don't even like the camp. I am forced to be there duh. HAHA

Then you have the activity, you have that cooperation with your group members and so whatever. The activities are freakingly awesome, trust me!!


I loike!!

yah! we won. come and join us *tetibe lah pulak kan* hehe

nah! its just a picture :P


Preparing for a camp is not that difficult. No need to bring many things sampai beg luggage tuuu mcm nak balik kampung cuti lama kaann *ooppsss sori pada yang terasa* Just leave the not-so-important things

Here the list needed to ensure you are continuosly alive at the camp haha!

######

* You will need a tent and a canopy. AH! Usually being prepared there. So not to worry much. Set up the tent on a shadeless grassy land (atas simen panas doe, betul!)

* Solar chargers will help to keep your phone charged up. Nak senang bawak jee charger kau. Just be very honest people we were camping with! (hati-hati tinggal kan barang yang hamat berharga. Nanti hilang, nangis tak berlagu woo)

* No need for a sleeping bag...it was too damn hot to get in it. I slept on top of my bag! (Loghat lah nak bawak macam macam. Buat semak dan berat untuk memikul huahuahua)

* Pakaian secukupnya!!! Tracksuit amat important!! DEODORANT is a must!!!

* Sunblock is a must, is a need, is a compulsory.. I brought bug spray, but ended up not using any (dah sibuk memang kau tak sempat lah kan). Allergy medication will come in handy kalau allergic sangat.

* Bathrooms. Adat dekat kem, bilik air we kongsi kongsi maa. Haiya, live in a big community, not on your own world bebeh. Just, terus buang kalau nak buang, jangan tahan-tahan! Buruk padahnye =P

* Showers. Prepare to wait in long lines for the showers. Regular showers were small little stalls. Bring your own toiletries. (Toilet dia seram weh, lagi lagi malam. Bangun pagi awal, pergi ramai ramai. Memang sejuuukk sentap sampai backbone kau la!)

* Enjoy the activities during the day and night at the campgrounds. But you can also bring books, games, whatever it is to help the time pass. Malam, aku suggest, baring atas simen tent site dia, then tengok bintang bersama rakan-rakan sejantina ye (memang best gilee).

* Checklist barang before pergi. Memang hamat hamat penting. Jangan tertinggal bagai sudah lee.

* Food wise. You've got lots to pick from. Sneakers, Twisties, Gardenia Bread, any sweet candy to chew, any nuts, to avoid symptom kelaparan berlaku ( waktu makan ikut camp order, bukan main lantak kau je nak makan hahaha).

* Drinks. Air masak je cukup. Drink a lot to prevent dehydration (water loss ye adik adik kesayangan)
 
######

p/s Get to know your neighbours there...everyone is AWESOME at the campgrounds (terlebih excited pun ada gak lah kan) 

However, I will suggest that you bring earplugs, not for the loud music at the concert, but for the loud snoring that goes on in the campgrounds with nylon thin walls. =P =P Muehehehe kadang-kadang satu khemah dengan kita pun berdengkur jugaakk

While laying in the tent at 8am and already 100 degrees outside (nampak penipu).

 Me described it best, "This is what it feels like to die a slow hot death". However, at the end of the day, you will enjoy it though.


Whoah! We really really enjoy it
 
See the camp site? BESTT!

Gunung ganang bersama fresh air. Blurp blurp

Orang cakap, seketul benih yang hebat, campak ke mana-mana punn menjadi juga.  

Doesn't matter act where we go, or what we do, it's just about how you look at something and the way you handle it. 

Baca la, moga berguna o,0

blurp blurp by eiffelish lover